• Welcome to our Forum! Ask PC-Build Questions, discuss Tech-News, Content Creation & Gaming Workloads or get to know the CGDirector Community off-topic. Feel free to chime in with insight or questions on any existing topic too! :)

ASUS TUF Gaming X570-Plus - Crucial P1 1TB CT1000P1SSD8

seb80

New member
Joined
Jan 15, 2021
Messages
2
Reaction score
1
Points
3
Hi @ all!
I've configurated a workstation on this site for Cinema4d Animation&Rendering.
Groundconfig was that: https://www.cgdirector.com/pc-builder/?=6LWp7

I've replaced these parts:
AMD Ryzen 7 3800XT 3.9GHz 8-Core Processor -> Ryzen9 3900x
Nvidia GTX 1660 6GB - EVGA XC Gaming -> Palit NE6166T018J9-161F - GeForce GTX 1660 Ti - 6 1.0 (no other graficcard (with ti) was available
ADATA XPG SX8200 Pro 1TB NVME M.2 Solid State Drive -> Crucial P1 1TB CT1000P1SSD8 Internes SSD-bis zu 2000 MB/s

Buliding was fine, no problems... but there is no way to install win10 pro on the ssd. The SSD is detected in bios but we don't reach the point to step up the installation or t format the SSD. We already tested another SSD, but the same problem and we also have updated the bios to the last stable version. Does anybody have the same issues with the motherboard? (ASUS TUF Gaming X570-Plus ATX AM4)

Best regards, Sebastian
 

Alex Glawion

CG Hardware Specialist @ CGDirector
Staff member
Joined
Jun 12, 2020
Messages
574
Reaction score
104
Points
43
What's your step by step exactly? You insert your OS installation USB stick, boot from it and then you don't get the chance to format? Do you mean the Drive does not show up in the format dialog on OS setup?
 

seb80

New member
Joined
Jan 15, 2021
Messages
2
Reaction score
1
Points
3
Hey Alex, thanks for your answer... the problem was the windows10 Pro software. I tried another image and it worked perfect. Thanks a lot anyway...
 
Top